КОІПОПК

Кві 06 2020

Print this Запис

Здорове харчування дітей

Сучасна нормативно-правова база освіти передбачає не тільки турботу про здоров’я підростаючого покоління, а й виховання в молоді засад здорового способу життя, турботу про власне здоров’я тощо. Тому формування основ раціонального харчування в учнів та їхнього свідомого споживання – важливе завдання школи.

В Україні реалізується проект «Здорова дитина – здорова нація». Для його реалізації пропонуємо добірку корисних матеріалів.

Навчальні програми:

  1. Освітня програма «Абетка харчування». [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://www.abetka-healthykids.com.ua/
  2. Бондаренко Л.Д. “Основи повноцінного харчування людини”. Навчальна програма курсу за вибором для допрофільної підготовки учнів 8(9) класу загальноосвітніх навчальних закладів. // Л.Д. Бондаренко. – Біла Церква, 2013. – 10с.
  3. Гупаленко Г. Безпека харчування. 10 (11) клас. Курс за вибором. Навчальні програми курсів за вибором та факультативів з хімії: Варіативна складова Типових навчальних планів. 5-12 класи // Г. Гупаленко. / Упор. : О.А. Дубовик, С.С. Фіцайло. – Тернопіль : Мандрівець, 2010. – С. 139-152. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://bibl.com.ua/biolog/26448/index.html
  4. Грицай А.В. Факультатив з професійно-теоретичної підготовки «Харчування та здоров’я». // А.В. Грицай. – Лебедин, 2018. – 7с.
  5. Мазуркевич І.В. Культура приготування та споживання їжі (курс за вибором з використанням кейс-технології) для учнів 10-11 класів // І. В. Мазуркевич. – Біла Церква, 2016. – 20с.

Корисні матеріали:

  1. Гриценчук О.О. Методичні рекомендації щодо впровадження курсу за вибором «Здоров’я дитини – здорове харчування» у 3 – 4 класах ЗНЗ. // О.О. Гриценчук, О.В. Овчарук, Л.М. Оліфіра. – Київ, ТОВ «Вольф». – 2010. – 28 с.
  2. Довгань А.І. Здоров’я дитини – здорове харчування. Навчально – методичний посібник для вчителя навчального курсу за вибором для 5-7 класів. // А.І. Довгань, О.В. Овчарук, Л.М. Оліфіра, Л.М. Пужайчереда. – БО «Центр споживчих ініціатив, 2012. – 130 с.
  3. Довгань А.І. Навчально-методичний посібник навчального курсу за вибором для 8 (9) класів ЗНЗ “Ми обираємо здорове харчування”. // А.І. Довгань, О.В. Овчарук, Л.М. Пужайчереда. -ТОВ «Друкарня Вольф» – 2014. -109с.
  4. Тарілка Здорового Харчування, створена експертами з харчування Гарвардської школи громадської охорони здоров’я.
  5. Здорова дитина – здорова країна: збірка методичних матеріалів для вчителів, вихователів, активістів неурядових організацій / Творчий центр ТЦК. – К.: Макрос, 2010. – 52 с.
  6. Програма «Абетка харчування». [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://www.abetka-healthykids.com.ua/